Hundratals ”visstidare” på regeringskansliet

2018-06-18 15:08 Tiina Demargne  

Hundratals personer i regeringskansliet har fått anställningsformen allmän visstid under tiden Socaldemokraterna haft regeringsmakten. Det skriver DN i dag.

Regeringskansliet har tagit fram uppgifterna på DN:s begäran. Den 1 juni 2018 fanns 201 personer i allmän visstidsanställning inom regeringskansliet.

Socialdemokraterna går, som Lag & Avtal berättat, samtidigt till val på att avskaffa allmän visstidsanställning.

Läs mer: Går till val på slopad allmän visstid

Utrikesdepartementet, Socialdepartementet och Justitiedepartementet är de tre departement som har högst antal allmänna visstidsanställningar.

”Regeringskansliet har stundtals behov av resursförstärkning för att klara särskilda prioriteringar i verksamheten. Vidare ställs det ofta krav på en hög grad av flexibilitet i verksamheten. Möjligheten att ha visstidsanställningar möter dessa krav”, skriver enhetschefen Kim-Lena Ekvall Svedenblad på Regeringskansliet i ett skriftligt svar till DN.

Tiina Demargne

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer