Matts Jutterström är död

2019-05-13 12:05 Tiina Demargne  
Matts Jutterström blev 58 år. Foto: Marcus Bolin

Pappers förbundsordförande Matts Jutterström avled den 11 maj efter en tids sjukdom. Han blev 58 år.

Matts Jutterström hade tidigare berättat att han var cancersjuk och planerade därför att lämna sitt uppdrag som ordförande för Svenska Pappersindustriarbetareförbundet vid årsmötet som startar den 22 maj.

Matts Jutterström startade sitt yrkesliv på pappersbruket i Iggesund där han också arbetade fackligt under många år. 2004 anställdes han på förbundskontoret som förhandlingsombudsman och blev senare avtalsansvarig. Matts blev vald till ordförande på kongressen 2014 och omvaldes 2018.

– Jag tror att medlemmarna över lag känner igen sig i mig. Jag är väl mer av en lag-gubbe. Jag har alltid jobbat på det här sättet, tillsammans med andra människor. Jag började på pappersbruket hemma i Iggesund som 17-åring. I alla jobb jag har haft har jag varit beroende av andra människor och de av mig. Det har präglat mitt arbetsliv, berättade Matts Jutterström för Lag & Avtal, i samband med att han valdes till ordförande 2014.

”Med sitt stora röda hjärta satte han alltid medlemmarna i första rummet och varje dag stod han upp för solidaritet, frihet, rättvisa och alla människors lika värde. Han hade en outtröttlig förmåga att samla, bilda och entusiasmera människor. Det vet alla som har hört Matts oblygt och med emfas framföra sina ideologiska brandtal så fort han gavs tillfälle” , skriver Pappers på sin hemsida.

Tiina Demargne

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer