Mindhammar blir AF:s generaldirektör

2019-12-05 13:21 TT  
Maria Mindhammar blir generaldirektör för Arbetsförmedlingen. Foto: Arbetsförmedlingen

Maria Mindhammar efterträder Mikael Sjöberg som Arbetsförmedlingens generaldirektör, meddelar arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S) på en presskonferens. – Jag är helt övertygad om att hon med sin gedigna erfarenhet är rätt lämpad för uppdraget, säger Eva Nordmark.

Maria Mindhammar tillträder omedelbart med sex års förordnande.

Den nya generaldirektören är 56 år, kommer från en roll som överdirektör på Arbetsförmedlingen som hon haft sedan 2017 och hon ingår redan i myndighetens ledningsgrupp. Hon har också varit ställföreträdande generaldirektör.

– Jag har stor respekt och ödmjukhet för det tuffa och utmanande uppdraget. Men att jag skulle vända ryggen åt det här finns inte, säger Maria Mindhammar, på pressträffen.

Läs mer: Arbetsförmedlingens chef får gå

Hon tar över i ett läge då Arbetsförmedlingens roll till viss del hänger i luften. Arbetsförmedlingen står inför stora förändringar som bland annat innebär att ett stort antal kontor läggs ner och stöd- och matchningsinsatser ska läggas ut på privata aktörer.

– Vi behöver inom en snar framtid tydliggöra Arbetsförmedlingens roll och uppdrag, säger Maria Mindhammar.

Maria Mindhammar är jurist och jobbade tidigare som regionskattechef och skattedirektör på Skatteverket i Västra Götaland. Hon har också arbetat inom statliga myndigheter som Kronofogdemyndigheten och Skolverket.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer