Nytt bolag för parternas försäkringsinformation

2019-09-18 14:24 Ann Olrin  

Niklas Hjert blir vd och Christer Ågren ordförande för parternas nybildade informationsbolag. Svenskt Näringsliv, LO och PTK enades i somras om att bilda ett bolag som ska förmedla information om de kollektivavtalade pensions- och försäkringsavtalen.

Genom det nybildade bolaget tänker sig parterna att stärka, förenkla och effektivisera informationen.

Parterna har nu enats om att utse Niklas Hjert till vd för bolaget. Niklas Hjert tillträder som vd den 1 oktober. Han är idag förhandlingschef på Unionen och ordförande i PTK:s förhandlingschefsgrupp.

– Genom att bilda det här bolaget visar parterna att man vill fortsätta att utveckla de kollektivavtalade försäkringarna. Jag ser fram emot att få vara med och bygga upp en ny verksamhet där vi bygger vidare på parternas verksamhet och utvecklar informationen för att göra försäkringarna begripligare, säger Niklas Hjert.

Läs mer: Martin Wästfelt ny förhandlingschef på Unionen

Christer Ågren blir ordförande för det nya bolaget. Han har varit vice vd i Svenskt Näringsliv med ansvar för arbetsmarknads- och arbetsgivarfrågor. Han har även arbetat som personaldirektör i ett antal storföretag och är väl insatt i de kollektivavtal som Svenskt Näringsliv, LO och PTK har om försäkringar och pensioner. 

Bakgrunden är att Svenskt Näringsliv för ett år sedan sa upp det tidigare avtalet med LO och PTK gällande information kring de försäkringar som finns i kollektivavtalen. Sedan dess har parterna informerat sina målgrupper var för sig.

– Vi tar nu ett helhetsgrepp om försäkringsinformationen och skapar en plattform för en effektivare och mer ändamålsenlig informationsgivning, sa Mattias Dahl, som lett förhandlingarna från Svenskt Näringslivs sida, när det nya företaget presenterades.

Bolaget beskrivs som en digital mötesplats för kollektivavtalade försäkringar och pensioner kommer på sikt att skapas dit medarbetare och arbetsgivare kan vända sig med alla frågor som har med kollektivavtalade försäkringar och pensioner att göra. 

– Genom bildandet av det gemensamma bolaget inleder vi ett arbete med att modernisera informationsgivningen och göra den mer tillgänglig och effektiv för våra respektive medlemmar, kommenterade Torbjörn Johansson, avtalssekreterare på LO. 

Det nya informationsbolaget ska vara i drift senast den 1 januari 2021.

Ann Olrin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer