Protestvåg på Google mot hantering av trakasserier

2018-11-01 10:31 Tiina Demargne  

I dag, torsdag, planerar anställda på ett tjugotal av Googles arbetsplatser runt om i världen att protestera mot ledningens hantering av sexuella trakasserier. Det rapporterar New York Times.

Det är över 1 500 anställda av internetjättens totalt omkring 94 000 anställda som nu vill visa sitt missnöje genom att lämna sina arbetsplatser för att genomföra en protestmarch. Detta efter det att The New York Times avslöjat att företaget betalat mångmiljonbelopp i avgångsvederlag till chefer som anklagats för trakasserier.

Läs mer: Google-anställd sparkad efter jämställdhetsinlägg

– Vi vill inte längre känna att vi inte är jämlika eller respekterade. Google är känt för sin kultur. Men i verkligheten lever vi inte ens upp till den mest grundläggande respekten, rättvisan och anständigheten för varje enskild individ, säger Claire Stapleton, på Google-företaget Youtube, till The New York Times.

Google har under de senaste två åren avskedat 48 anställda, varav 13 högre chefer, efter anklagelser om sexuella trakasserier.

Under taggen #googlewalkout samlas rapporter och bilder från protesterna runt om i världen.

Tiina Demargne

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer