Transportbasens spritnotor avslöjade

2017-03-23 09:26 Tiina Demargne  
Lars Lindgren, Transports ordförande. Foto: Jörgen Appelgren

(Uppdaterad) Aftonbladet avslöjar att Lars Lindgren, Transports ordförande, har köpt sprit för fackets pengar vid fler tillfällen. Därmed har han, enligt tidningen, brutit mot förbundets oskrivna alkoholpolicy som han själv förfäktat.

Enligt tidningen är det frågan om vin och middagar för tusentals kronor, bland annat under förra sommaren Almedalsvecka på Gotland.

Lars Lindgren försvarar sitt handlande med att policyn för representation, om max två glas vin eller öl per person på fackets bekostnad, inte är huggen i sten.

– Man får göra en bedömning i varje situation, säger Lars Lindgren till Aftonbladet.

Till Transportarbetaren uppger Lars Lindgren att han togs på sängen av tv-teamet från Aftonbladet:

– Jag har ingenting att dölja. Jag har en rad tunga internationella fackliga uppdrag. Att inte kunna bjuda på vin till maten, och kanske en avec, uppfattas som väldigt konstigt i många länder. Därför beslutade också två tredjedelar av ombuden på vår förra kongress att möjligheten att bjuda på vin eller öl ska finnas kvar. Det gäller vid speciella tillfällen som kongressfesten eller viktig representation, säger han.

Till förbundets kongress i juni i år har det kommit in sex motioner som tar upp förbundets alkoholpolicy. Flera avdelningar vill ha "nolltolerans", det vill säga att förbundet eller avdelningarna inte något sammanhang bjuder på någon alkohol, skriver Transportarbetaren.

 

Läs också Mot väggen - Lars Lindgren:

Läs mer: ”Strejka inte för småsaker”

Tiina Demargne

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer