Gravid fick sparken från butiken

2014-02-10 12:22 Elisabeth Vene  

Hon var inte så snabb och stark längre. Då fick hon inte fortsätta sin provanställning. Butiksledningen visste att kvinnan var gravid, alltså är det diskriminering, anser DO, och stämmer företaget i Arbetsdomstolen.

Först var ledningen nöjd med kvinnans arbete i matvarubutiken, där hon hade en provanställning. Men så behövde hon sjukskriva sig för illamående och klarade inte längre de tunga lyften på brödavdelningen.

Butiksledningen bestämde sig för att avsluta provtjänstgöringen, eftersom den uppfattade korttidsjukskrivningarna och kvinnans långsamhet som problematisk. Men innan ledningen meddelade sitt beslut hade kvinnan informerat sin chef om att hon var gravid, med tvillingar. Ändå verkställde butiksledningen sitt beslut.

Det var fel, anser Diskrimineringsombudsmannen, DO, som nu stämmer företaget i Arbetsdomstolen.

- EU-rätten och därmed även svensk lag ger gravida ett särskilt skydd som innebär att arbetsgivare endast i undantagsfall får avsluta deras anställning. Orsakerna till att anställningen avbryts får inte ha något samband med graviditeten, säger Agneta Broberg, diskrimineringsombudsman, i ett pressmeddelande.

Elisabeth Vene

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer