”Jag har inte råd med en jurist”

2013-10-16 23:00 Elisabet Örnerborg  

Chokladbutikens ägare Annelie Kejroth blev överraskad.<br>– Hon såg ut på ett sätt först och när hon skulle provjobba hade hon en stor ljus huvudduk på sig.

Annelie Kejroth är småföretagare, hon arbetar själv i butiken och har som mest bara två anställda. Hon har absolut inte råd med en jurist.

Dagen då Safad Alhajeh skulle provjobba var Annelie Kejroth fullt upptagen.

– Jag befann mig i en ganska känslig situation, när man står i butiken är det kunden som går först. Jag bad henne återkomma efter att jag stängt butiken. Men hon valde att gå direkt till media i stället.

Utanför väntade Safad Alhajehs man i bilen, har en journalist berättat, själv var hon alldeles för upptagen av kunder för att se det.

Annelie Kejroth visste att Safad Alhajeh var muslim och hade hon fått veta i förväg att hon skulle provjobba i huvudduk hade det varit en annan sak.

– Vi hade kunnat prata om saken. Vi har inte privata kläder bakom disken. Det finns sjalar som kunde ha passat in, men hon kom i en stor ljus huvudbonad.

Annelie Kejroth som varit företagare i 18 år vill kunna bestämma vad hennes personal har på sig i chokladbutiken. Hon tycker att det är konstigt att en som har planerat att provjobba en hel dag låter sin man sitta och vänta i bilen utanför.

– Jag tror att de hade planerat det här, säger hon.

Safad Alhahej bemöter Annelie Kejroths påstående:

- Min man väntade inte utanför, jag var ju inställd på att provjobba. Han skjutsade mig dit. När jag kom in i butiken gick allt väldigt fort. Ute på gatan igen ringde jag min man, som inte hunnit så långt, och bad att han skulle hämta mig. Det är ologiskt att det skulle vara planerat, säger hon.

Elisabet Örnerborg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Tidningen