Vilotid ska beräknas per arbetstagare

2021-04-07 16:52 Erik Sinander  
EU-domstolen i Luxemburg. Foto: Thierry Roge/Isopix/IBL

UPPDATERAD. Om det föreligger flera anställningsavtal mellan en arbetstagare och en arbetsgivare ska vilotid beräknas per arbetstagare och inte per anställningsavtal. Det fastslog EU-domstolen i en dom rörande Bukarests ekonomihögskola.

Ekonomihögskolan i Bukarest deltog i ett projekt som organiserades av Rumäniens undervisningsministerium. I projektet deltog experter som normalt var anställda på ekonomihögskolan.

Den tid som experterna arbetat med projektet skulle ersättas genom ett särskilt bidrag från undervisningsministeriet. Enligt instruktionerna från den förvaltande myndigheten betalades, mot bakgrund av EU:s arbetstidsdirektiv, bara bidrag ut för maximalt 13 timmars arbete per arbetstagare och dag. Ministeriet vägrade att betala bidrag för det arbete som ekonomihögskolan rapporterat in och som överskred 13 timmar.

Ekonomihögskolan överklagade ministeriets beslut till rumänsk domstol. Som grund för sin talan anförde ekonomihögskolan att arbetstiden skulle beräknas per anställningsavtal och inte per arbetstagare. För att avgöra målet frågade den rumänska domstolen EU-domstolen om hur arbetstidsdirektivets tidsgränser skulle tolkas.

Även om den rumänska domstolen frågade om arbetstidsdirektivets tidsgränser gäller för arbetstagare med olika arbetsgivare avgränsade EU-domstolen inledningsvis frågan till att bara omfatta arbetstagare som har flera anställningsavtal med samma arbetsgivare. EU-domstolen fastslog sedan att i sådana situationer är arbetsgivaren skyldig att beakta arbetstidsdirektivets tidsgränser och regler om minsta dygnsvila.

Anmärkning: I en tidigare version av artikeln stod det att arbetstid ska räknas "per anställningsavtal" i ingressen. Det är fel. Anställningstid ska beräknas per arbetstagare, vilket framgår i  resten av artikeln.

Missa inga nyheter - beställ Lag & Avtals kostnadsfria nyhetsbrev

Erik Sinander

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer