Arbetsrätt

Anmäler arbetsgivaren till Lyxfällan

Linnea Nilsson inlägg på Facebook har fått stor spridning.

Sjuksköterskan anser att ledningen behöver ekonomisk rådgivning. Så hon anmäler arbetsgivaren till tv-programmet Lyxfällan.

Publicerad

- Kände att jag fick ta tag i detta nu innan det går käpprätt åt skogen så jag anmälde Landstinget i Värmland till Lyxfällan, skriver 24-åriga Linnea Nilsson, i ett inlägg på Facebook som fått stor spridning.

Hon arbetar på akutmottagningen på Centralsjukhuset i Karlstad.

I ansökan framhåller hon att Tobias Kjellberg, hälso- och sjukvårdschef och Fredrik Larsson, landstingsstyrelsens ordförande, skulle behöva en hjälpande hand för att få ordning på landstingets ekonomi, skriver nwt.se.

– Att budgeten krackelerar rejält är ju ingen hemlighet, så skulle Landstinget i Värmland komma med i Lyxfällan så vore det bra för alla inblandade parter, anser hon.

– Jag ska erkänna att jag inte är ruggigt insatt i landstingets budget eller hur nedskärningarna kommer påverka mig, mina kollegor och vårt landsting. Men jag har svårt att se den vinnande kombinationen då man vid sjuksköterskebrist väljer att vidta åtgärder som anställningsstopp för att sedan även dra in på cirka 400 tjänster, säger hon till tidningen.