Bloggande förskolechef får ersättning

2012-11-15 10:01 Lena Gunnars  
Förskolechefen sades upp efter att ha bloggat om sin ADHD. Nu får hon skadestånd. Foto: Scanpix, Colourbox

Förskolechefen som bloggade om sin ADHD har förlikats med sin arbetsgivare. Hon får fem månadslöner. - Det hade varit intressant att se vad Arbetsdomstolen skulle ha kommit fram till, men samtidigt är det skönt att lägga det här bakom mig, säger hon.

Förskolechefen bloggade om sin ADHD på fritiden och blev av med jobbet på grund av det. Arbetsgivaren, en privat förskola i Bålsta stämdes för brott mot anställningslagen och diskrimineringslagen.

Förskolechefen yrkade 150 000 kronor i allmänt skadestånd och 200 000 kronor i diskrimineringsersättning i stämningsansökan till Arbetsdomstolen. I samband med förlikningen kom parterna överens om att förskolechefen ska få fem månadslöner i ersättning.

- Jag är hyfsat nöjd. Förskolan har även skrivit ett rekommendationsbrev som jag kan använda när jag söker andra jobb, säger hon.

  

Som prenumerant får du mer! Logga in och läs:

Läs mer: Jobba med en diagnos

Läs mer: Fördomar är avgörande

Läs mer: Psykiskt handikapp ger inget skydd

---

Prenumerera på Lag & Avtal

Lena Gunnars

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Fråga experterna

Tidningen