C: Kurs för las ligger fast – trots kritik

2020-10-28 08:40 TT  
Centerns arbetsmarknadspolitiske talesperson Martin Ådahl. Foto: Henrik Montgomery/TT

Kritik från remissinstanserna mot regeringens utredning om arbetsrätten ger inga skäl att tänka om vad gäller ändringar i anställningsskyddet. Det anser Centerns talesperson i frågan, Martin Ådahl. Det bästa vore en lösning baserad på Svenskt Näringsliv och fackorganet PTK:s överenskommelse, anser han.

– Vårt svar är att det är bättre med en partslösning, men det är en speciell situation där LO hoppade av. Vi väntar på hur de två parter som tog ansvar ska hantera det läget, säger Ådahl till TT.

Arbetsmarknadsmarknadsminister Eva Nordmark (S) vill inte säga något alls om remissvaren och vad som händer nu.

Enligt januariavtalet mellan regeringen och samarbetspartierna ska den omdiskuterade utredningens förslag genomföras i lag om inte parterna på arbetsmarknaden gör upp. Det försöket slutade med att att Svenskt Näringsliv och privattjänstemännen i PTK kom överens för två veckor sedan. Men den tredje parten, LO, förkastade förslaget till uppgörelse. LO hävdar sedan dess att överenskommelsen är ogiltig utan LO:s medverkan.

I måndags gick tiden ut för att komma in med synpunkter på utredningen. Företrädare för arbetsgivarna välkomnar förslag om att få undanta fler från turordningen vid uppsägningar och att det inte ska gå att ogiltigförklara en uppsägning i företag med mindre än 15 anställda. Däremot är det kritiska till förslagen om att arbetsgivarnas ansvar för kompetensutveckling ska öka. Flera av dem avstyrker den delen.

Läs mer: AD: Las-utredning fel ute om kompetens

De fackförbund och fackliga organ som har svarat avstyrker förslagen om ändringar i turordningen, en del talar om att anställningsskyddet för löntagare raseras.

Flera universitet kritiserar ändringar i las och beskriver dem som försvagningar av skyddet för den anställde. Juridiska institutionen vid Handelshögskolan i Göteborg skriver:

"Utredningens förslag ger sammantaget en tydligt ökad flexibilitet för arbetsgivare och ett svagare anställningsskydd för löntagare".

Uppsala universitet anser att förslagen gör lagen om anställningsskydd "mer svåröverskådlig och komplicerad". Arbetsdomstolen är inne på samma linje och anser därför, bland annat, att möjligheten att ogiltigförklara en uppsägning kanske borde tas bort i alla företag.

Läs mer: ST om las-utredningen: Värst för statsanställda
 

Martin Ådahl har hittills, med reservation för att han inte sett alla remissvar ännu, svårt att se något att höja på ögonbrynen för.

TT: Men det du sett hittills får dig inte att se anledning att lägga utredningen åt sidan och gå på överenskommelsen i stället?

– Absolut inte, vi ska läsa igenom remisserna, men intrycket man kan få direkt är att det är så väntade svar och inga överraskande bedömningar som ger någon anledning att ändra innehåll eller inriktning. Dessutom är det ju en genomförandeutredning, det är inte tänkt att det ska bytas kurs, säger Ådahl.

– Det som är väldigt tydligt är att alla de som representerar småföretag, de som ska anställa, tycker att det är väldigt viktiga förändringar, tillägger han.

Det är två mer renodlade företrädare för mindre företag som har skickat in remissvar, Företagarna och Småföretagens riksförbund.

Regeringens andra samarbetsparti, Liberalerna, vill bara ge en skriftlig kommentar om fortsättningen.

"Den politiska inriktningen är redan beslutad i och med att punkterna förhandlades fram i januariavtalet och utredningsdirektiven. Men självklart ska vi ta till oss om det kommer kloka synpunkter på mer tekniska detaljer i utformningen som exempelvis innebär att reformen blir mer effektiv", skriver L-ledare Nyamko Sabuni i ett svar till TT.

Lars Larsson/TT

Olle Lindström/TT

Missa inga nyheter - beställ Lag & Avtals kostnadsfria nyhetsbrev

Utredningens förslag

Parallellt med parternas förhandlingar om nya las-regler har politikerna – i enlighet med januariavtalet mellan regeringen, C och L – beställt en utredning, vars förslag ska gälla om inte fack och arbetsgivare lyckas enas. Utredningen lades fram i juni och har följande innehåll:

Arbetsgivare får undanta fem personer från turordningsreglerna vid uppsägningar. I dag gäller maximalt två personer och då enbart för företag med högst tio anställda.

För att omplaceras ska en person kunna ta sig an de arbetsuppgifter som erbjuds utan upplärning.

Vid lika anställningstid avgör arbetsgivaren själv vem som får vara kvar när uppsägningar sker på grund av arbetsbrist.

Kompetensutveckling ska erbjudas alla anställda som varit anställda i minst sex månader "i skälig utsträckning". Arbetsgivare som inte följer det kan bli skadeståndsskyldiga.

Möjligheten att förklara en uppsägning av personliga skäl ogiltig tas bort i företag med mindre än 15 anställda.

Bara efter prövning ska en person som sägs upp av personliga skäl i större företag kunna få lön medan det prövas om uppsägningen var ogiltig eller sakligt grundad.

Förtur till fast anställning föreslås gälla för personer som varit vikarier i nio månader. I dag gäller tolv månader.

Källa: Utredningen om en moderniserad arbetsrätt

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Fråga experterna