Lärare sades upp efter kärleksmejl

2013-02-28 12:37 Lena Gunnars  

En lärare på Högskolan Dalarna skrev ett kärleksmejl till en kvinnlig student. Då blev han uppsagd av personliga skäl.

Det var i somras som läraren skickade ett mejl till en kvinnlig student där han skrev: "Jag kan inte sluta tänka på dig. Det måste bero på att du är en ung och vacker kvinna", skrev han bland annat. Nu pågår en utredning kring händelsen, skriver Dalarnas Tidningar.

Kvinnan blev upprörd efter att ha fått mejlet och anmälde honom. Högskolan bedömde att det handlade om sexuella trakasserier. Läraren hade en maktposition i förhållande till studenten.

"Det här är helt klart ett otillbörligt agerande, och vuxna människor ska förstå att man inte gör så här", säger rektorn Marita Hilliges till Dalarnas Tidningar.

Läraren använde sin privata mejladress när han skickade det aktuella mejlet. Det anser rektorn tyder på att han var medveten om att det han gjorde var olämpligt. Läraren har sagts upp av personliga skäl.

Facket har kritiserat beslutet. Rektorn menar att läraren också haft samarbetsproblem.

Lena Gunnars

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Fråga experterna