Rektorns ”sexbilder” på Facebook fall för AD

2012-02-06 08:34 Elisabet Örnerborg  

Norrlands Entreprenörsgymnasium sade upp rektorn för att det fanns utmanande bilder på hans Facebooksida och att han var med i grupper med sexanknytning. Nyligen hölls huvudförhandling i Arbetsdomstolen. <br/>- Det är ju ens egen hjärna som tolkar bilderna, säger rektorn.

Bilderna som andra såg som sexuella hade kommit till i harmlösa situationer, menade rektorn. Han satt själv med och tittade på när tingsrättsförhöret med honom spelades upp i Arbetsdomstolen. Att huvudförhandlingen skulle handla om sociala medier hade lockat en hel del åhörare, de flesta unga.

Vi får se och höra rektorn på bilden förklara att bilden där han står på alla fyra hade dottern tagit när han kröp bakom soffan. Bilden där han sitter utklädd till kvinna med skrevande ben var från en maskerad och den där han dansar med naken överkropp från en semesterresa. Att han ett tag hade haft en profilbild med sig själv i en T-shirt som det stod nasa på, förklarar han med att han inte tittat så noga på tröjan innan han blev fotad i den av eleverna.

- Jag hade ingen aning om att det fanns en nasa-tröja.

Du visste inte vad nasa betydde?

- Nej.

Rektorn med något kortare hår än på filmen vi sett, sitter tyst bredvid sitt ombud advokat Toivo Öhman.

Toivo Öhman menade att den som går in på rektorns Facebooksida måste veta vad han eller hon ska leta efter och klicka sig fram till de här bilderna som rättegången handlat om. Minst 96 procent av innehållet på sidan handlar om annat.

När det gäller bilden med nasa-tröjan så går det inte att se vad den innehåller, menar Toivo Öhman. (Domstolens ledamöter har förstås fått kopior av bilderna men vi åhörare får nöja oss med de muntliga beskrivningarna.)

- Det är möjligen de som sett tröjan i verkligheten som får associationer, säger advokaten.


Läs mer i På plats i AD i nästa nummer av Lag & Avtal.

nasa

Ordet ”nasa” i det här fallet har med analsex att göra och betyder ”national anal sex association”.

Elisabet Örnerborg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Fråga experterna