Skriv kärleksbrev till din chef

2012-12-10 10:30 Elisabeth Vene  
Visa uppskattning för chefen, tipsar rådgivaren. Foto: Colourbox

Också chefer är människor, som behöver uppmuntran och uppmärksamhet. - Skriv ett kärleksbrev, är känslorådgivarens förslag. Hur berättar hon i sin handbok.

Ju högre upp i hierarkin, desto mindre inspel får chefen från de anställda. Såväl kritik som beröm är sällsynt. Medan behovet är stort.

- Om du ser något gott i hans eller hennes professionella verksamhet, ska du berätta det, säger Karen Vistesen, till Executive Magazine.

I sin nya bok "Kaerestebrev - skriv med hjertet" ger hon förslag på hur man på ett respektfullt och samtidigt personligt sätt bygger upp relationen till chefen.

Karen Vistesen tycker att de sämsta cheferna är de som osäkra och humörstyrda, ändrar uppfattning och spelar ut medarbetarna mot varandra.

- Man ska säga rent ut till dessa chefer vad man tycker, säger Karen Vistesen.

På samma sätt bör man upplysa de goda cheferna om att man uppskattar att de törs visa tillit, som Karen Vistesen tycker är det mest utmärkande draget.

- De goda cheferna blir även glada när de får veta när de gör misstag, säger hon.

Karen Vistesen pläderar för kärleksbrev också i gängse kärleksrelationer, nya förälskelser likaväl som beprövade förhållanden.

Det måste inte vara brev på posten, hon avser också mejl och sms.

Elisabeth Vene

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Fråga experterna