karriär

Hedda Mann går till Almega

Hedda Mann blir ny enhetschef på Almega.
Hedda Mann blir ny enhetschef på Almega.

Hedda Mann blir ny enhetschef på Almega med start 21 augusti. Hon har varit 16 år på Arbetsgivarverket, de senare åren som chefsjurist och på sista sluttampen även som ställföreträdande generaldirektör.

Publicerad Uppdaterad

Grattis till nya jobbet!

– Tack så mycket.

Vad ska du arbeta med på Almega?

– Jag kommer att vara chef för en av enheterna på arbetsgivarservice.

Vilka avtalsområden kommer du att arbeta med?

– Det är flera olika förbundsområden. TechSverige, Innovationsföretagen, Medieföretagen och Almega tjänsteföretagen, förbund med stora och viktiga tjänstemannaavtal.

Du kommer närmast från tjänsten som chefsjurist. Räknar du med helt nya arbetsuppgifter?

– Absolut. Framför allt är det här en helt ny sektor för mig. Jag har jobbat drygt 20 år gentemot offentlig sektor. Innan Arbetsgivarverket var jag på Sveriges Kommuner och Regioner. Det blir bland annat en massa nya kollektivavtal att lära sig.

Vad var det som fick dig att byta jobb?

– Jag har varit på Arbetsgivarverket länge, sexton år, och har halva arbetslivet kvar. Det var dags för något nytt och Almega har alltid lockat. Det är en stor och viktig organisation med hög kompetens..

Vilka slags nya utmaningar förväntar du dig?

– Att jobba med arbetsrätt på arbetsgivarsidan är att intressera sig för den verksamhet som arbetsgivaren bedriver. Det var en stor förändring bara att gå från SKR till Arbetsgivarverket, även om båda arbetar gentemot offentlig sektor. Varje bransch har sina utmaningar. Statlig arbetsrätt är speciell, den har sin särart. Det som har varit kul tidigare och som jag tror är kul också med Almega är att det handlar om många olika verksamheter och branscher. Förbundsområdena är väldigt olika och Almega representerar en palett av en mängd olika branscher. Det poppar upp helt nya frågor hela tiden, det är roligt. Variation är viktigt för mig. Det är därför jag kunnat stanna så länge på Arbetsgivarverket. Staten spänner över många slags verksamheter.

Är det något som blir helt nytt för dig?

– Jag tror att jag kommer att komma närmare avtalsförhandlingarna än hittills. Medarbetarna på enheten förhandlar kollektivavtalen. Det ser jag fram emot, säger Hedda Mann.

Läs mer: