Han ska leda Elektrikerna

2019-10-15 16:02 Tiina Demargne  
Urban Pettersson, tidigare förhandlingschef för Elektrikerna, tar över ordförandeposten. Foto: Jörgen Appelgren

Urban Pettersson blir Elektrikernas nya förbundsordförande. Han efterträder Jonas Wallin som under uppmärksammade former lämnade posten.

– Nu hoppas jag att den tunga tiden är över och att vi kan börja gå ihop som ett förbund igen, säger Urban Pettersson, enligt tidningen Elektrikern.

Det var i slutet av augusti som Jonas Wallin gav beskedet att han lämnade ordförandeuppdraget. Aftonbladet hade dessförinnan granskat Elektrikerförbundet och konfronterat honom med frågor om utnyttjande av en lägenhet i centrala Stockholm, utlandsresor, hans 50-årsfest och inlägg på sociala medier.

Urban Pettersson, tidigare förhandlingschef, fick på tisdagen på det extrainsatta centrala representantskapet 38 röster, vilket var tio fler än närmaste motkandidaten Pontus Boström.

Läs mer: Jonas Wallin om avgången: Det var droppen

– Jag tror jag behöver åka runt i landet och prata en del, efter det här. Jag tror det finns ett behov av att enas, säger Urban Pettersson till tidningen.

Tiina Demargne

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer