Kommunal redo att las-förhandla igen

2020-08-12 08:59 TT  
Kommunals förbundsordförande Tobias Baudin. Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Fackförbundet Kommunal återvänder till LO:s förhandlingar med Svenskt Näringsliv om las, lagen om anställningsskydd, rapporterar Ekot. Detta efter att Kommunal tillsammans med fyra andra LO-fack hoppade av förhandlingarna i vintras.

Villkoret för att Kommunal ska komma tillbaka till förhandlingsbordet är att LO fattar beslut om att inte medverka till att förändra reglerna om saklig grund för uppsägning.

– Om nu LO:s representantskap på fredag beslutar enligt förslaget från LO-styrelsen så kommer vi gå in i las-förhandlingarna med full kraft, säger kommunals ordförande Tobias Baudin till radion.

Läs mer: Starka reaktioner på ovälkommen utredning

Arbetsmarknadens parter har fram till sista september på sig att komma överens, annars ska regeringen och samarbetspartierna gå vidare med att förändra arbetsrätten genom lagstiftning.

Som Lag & Avtal berättade igår säger Pappers nej till fortsatta lasförhandlingar. Förbundet vill istället förhandla om anställningstryggheten i den vanliga avtalsrörelsen.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer