Skurup inför slöjförbud i skolan

2019-12-17 15:07 TT  
Skurups kommunfullmäktige beslutade om att bifalla den Sverigedemokratiska motionen om slöjförbud i skolan. Foto: TT-Bild

Tidigare har kommunstyrelsen i Staffanstorp beslutat att införa nolltolerans mot huvudduk för barn i förskola och skola upp till sjätte klass. Nu inför ännu en skånsk kommun slöjförbud för elever och personal i skolan.

 På måndagskvällen tog Skurups kommunfullmäktige beslut om att bifalla den Sverigedemokratiska motionen om slöjförbud, rapporterar Ystad Allehanda

I motionen, som nu röstats igenom, föreslås enligt tidningen ett förbud av ”huvudduk, burka, niqab och andra klädesplagg som har till syfte att dölja elever och personal".

Läs mer: Hallå där Martin Mörk, på DO...

Hur många elever som berörs av förbudet är oklart – liksom huruvida ett slöjförbud verkligen är förenligt med svensk lagstiftning eller ej. När Skolverket tittade på frågan 2012 kom myndigheten fram till att det inte är tillåtet eller förenligt med religionsfriheten och diskrimineringslagen att införa generella förbud mot slöja i skolan.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer