Anställningsintervjun: Johan Ingelskog

2011-08-24 23:00 Elisabet Örnerborg  
Johan Ingelskog

Johan Ingelskog, 34, är ny chef för Kommunalarbetareförbundets enhet arbetsrätt och kollektivavtal. Tidigare var han LO:s löne- och avtalssamordnare.

<p>Hur fick du chefsjobbet?</p> <p>- Jag fick syn på att förbundet annonserade efter en enhetschef för enheten för arbetsrätt och kollektivavtal på kommunal.se. Jag sökte jobbet som alla andra och fick det.</p> <p>Vad är din bakgrund?</p> <p>- Jag började jobba på ICA-lagret i Växjö när jag var 19 år. Jag arbetade fackligt med ungdomsfrågor både lokalt och regionalt och kom så småningom till LO som ungdomsombudsman. De senaste fem åren har jag arbetat med löne- och avtalsfrågor på LO. Den senaste perioden som löne- och avtalssamordnare. </p> <p>- Jag har varit medlem i Handels hela tiden, nu ska jag byta till Kommunal.</p> <p>Varför lämnade du LO?</p> <p>- Jag trivdes, men ville till ett förbund och komma närmare kollektivavtalen. På LO får man ett bra helikopterperspektiv som jag tillsammans med Kommunal och den massiva kompetens som finns här vill omsätta.</p> <p>När började du hos Kommunal?</p> <p>- Jag började den 1 juli. Lasse Thörn var min företrädare.</p> <p>Vilken är din viktigaste uppgift?</p> <p>- Den största utmaningen, som alla förbund står inför, är att öka organisationsgraden i facket. Har vi inte medlemmar blir det svårt att konflikta och svårt att få till kollektivavtal. </p> <p>- Kommunal har visserligen jämförelsevis hög organisationsgrad som helhet men den är lägre i vissa branscher. Det jag brinner för är att öka organisationsgraden, avtalstäckningen och att jobba för bra kollektivavtal som gör att medlemmarna vill fortsätta vara med i Kommunal. </p>

Elisabet Örnerborg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Fråga experterna