Arbetsrätten i bättre form

2015-08-26 23:00 Lennart Kriisa  

LEDARE. Det som ligger i tiden ena dagen kan vara mossigt nästa. Så är det med mycket, till exempel formgivningen av tidningar.

Efter ett par år behövs en upplyftning, därför ser det här senaste numret av papperstidningen, nr 8/2015, lite annorlunda ut. Vårt mål är att formgivningen ska göra innehållet mer tilltalande.

Även dagens arbetsrätt är mossig, anser en del. Regler skrivna för en annan tid. Arbetsgivarna drömmer om att få behålla den som är mest kompetent vid en nedskärning. Fackförbunden menar att visstidsanställningarna ökar och kan inte längre stå med armarna i kors. Dessutom behöver de anställda kompetensutvecklas, annars anklagas de äldre för att inte ha hängt med i utvecklingen och hamnar i skottgluggen vid nedskärningar.

Här finns alltså möjligheter för en kompromiss.

Men det blir inte lätt för tjänstemännen. Förhandlingarna mellan PTK och Svenskt Näringsliv har legat på is i över ett år. Nu är de åter i gång, men inom PTK gnisslar det fortfarande. I det här numret kan vi berätta varför - vi har tagit del av arbetsgivarnas stenhårda krav.

Fackförbundet Unionen, jätten inom TCO, ser ändå fördelarna med ett nytt omställningsavtal. Ett annat fackförbund inom PTK, Sveriges Ingenjörer, tycker tvärtom, nackdelarna överväger.

Även IF Metall har börjat förhandla med Teknikarbets­givarna om ett liknande avtal. Veli-Pekka Säikkälä, avtalssekreterare för IF Metall, avslöjar i det här numret vad han hoppas få ut av ett sådant avtal.

Fackförbunden viker knappast ner sig och överlåter hela makten till arbetsgivaren, men kanske går det att enas om fler undantag från turordningen. Eller turordningskretsarna, hur stora eller små de ska vara, där kan det också finnas möjligheter.

Mycket kan alltså hända i höst med arbetsrätten. Vi håller koll åt dig.

Lennart Kriisa

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer