Den nya rehabkedjan

2016-01-27 23:00 Lena Gunnars  

Det här måste arbetsgivaren veta och göra.

1. Sjukpenning på normalnivå i ett år

En anställd som är sjuk har rätt till sjukpenning på normalnivå, på cirka 80 procent, i 364 dagar. Efter det kan den som är sjukskriven ansöka om sjukpenning på fortsättningsnivå, på 75 procent, under ett obegränsat antal dagar.

2. Anpassa arbetsplatsen

Dag 1–90: Du ska som arbets­givare undersöka möjligheten att tillfälligt erbjuda den anställda andra arbetsuppgifter. Du kan även försöka anpassa arbetsplatsen eller arbetsförhållandena så att den anställda kan arbeta trots sin sjukdom.

3. Hitta andra uppgifter

Den anställda har bara rätt till sjukpenning om han eller hon varken kan utföra sitt vanliga arbete eller något annat arbete som du som arbetsgivare kan erbjuda. Försäkringskassan kan begära att den sjukskrivna lämnar in ett utlåtande från arbetsgivaren där du beskriver vilka möjligheter som finns att tillvarata hans eller hennes arbetsförmåga inom din verksamhet. Den sjukskrivna har själv ett ansvar för att tillvara sin arbetsförmåga och ta initiativ och fråga efter arbete på arbetsplatsen som kan leda till att han eller hon börjar arbeta igen.

4. Erbjuda jobb trots sjukdom

Dag 91–180: Under den här tiden har den anställda bara rätt till sjukpenning om han eller hon inte kan utföra något arbete alls hos sin arbetsgivare. Försäkringskassan ska då ta reda på vad du som arbetsgivare har möjlighet att erbjuda den anställda trots sin sjukdom.

5. Tillbaka – eller annan arbetsplats

Dag 181–365: Försäkringskassan ska undersöka möjligheterna att ta tillvara hans eller hennes arbetsförmåga utanför din verksamhet. Han eller hon har inte rätt till sjukpenning om Försäkringskassan bedömer att den anställda klarar av något arbete på den vanliga arbetsmarknaden. Det gäller dock inte om Försäkringskassan bedömer att den sjukskrivna kommer att kunna komma tillbaka till din verksamhet någon gång före dag 365. Inte heller om det är oskäligt att bedöma den anställdes arbetsförmåga på den vanliga arbetsmarknaden. Då bedöms den i förhållande till arbete hos dig som arbetsgivare.

6. Alla jobb på arbetsmarknaden

Efter dag 365: Den anställdes arbetsförmåga bedöms i förhållande till alla arbeten på den vanliga arbetsmarknaden.

Undantag kan göras om det bedöms som oskäligt att bedöma den anställdas arbetsförmåga i för­hållande till arbete på den vanliga arbetsmarknaden.

Lena Gunnars

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer