Tidningen

”Folk mådde inte bra, det förstod man så fort man satte sig i fikarummet”

LRF Konsult i Växjö gick inte så bra som ägarna ville. Pressen på de anställda ökade och en stor omorganisation drog ned stämningen.
– Folk mådde inte bra. Det förstod man så fort man satte sig i fikarummet. En del mådde riktigt dåligt, säger Anna-Karin Håkansson. Foto: Lina Alriksson
Anna-Karin Håkansson var utslängd från sin arbetsplats: – Den första jag ringde var juristchefen, som satt på LRF Konsult i Kalmar. Han var bestört och sa att han visste att jag skulle bli arbetsbefriad, men hade gjort vad han kunde för att stoppa det. Foto: Lina Alriksson
Juristen Anna-Karin Håkansson och elva kolleger sa upp sig.Då stämdes de på 10 miljoner kronor. Foto: Lina Alriksson

Solen skiner över Stortorget i Växjö. Framför landshövdingens residens packar de lokala bönderna upp närproducerat som ska säljas på Matdagarna. Bakom residenset, på Kronobergsgatan 9, ligger böndernas egen konsultbyrå – LRF Konsult. En gång det givna valet för alla skogs- och lantbrukare i Växjöregionen. I dag en sargad byrå som på kort tid tappade många av sina kunder.

Publicerad

– Ja, kunderna bryr ju sig inte om vilket företag de anlitar. Det är ju konsulten de vill ha. Byter konsulten arbetsplats följer ofta kunden med, säger Anna-Karin Håkansson, en gång framgångsrik jurist på Kronobergsgatan.

Prenumerera på Lag & Avtal Digital


Tillgång till alla låsta artiklar, våra premiumnyhetsbrev,
e-tidningen på webben eller i appen. Ett år för 7 995 kr (ex moms).
Förnyas automatiskt. Avsluta enkelt.


Fortsätt →