Grattis ...

2012-11-14 23:00 Ann Norrby  
Julia Vinterskog

... Julia Vinterskog till förstapriset i Arbetsrättsliga föreningens uppsatstävling.

Din uppsats har titeln The Scope of Labour Law Requirements in Public Procurement – at the ILO, EU and Swedish Level. Vilken är din slutsats?

– Att utrymmet för sociala och arbetsrättsliga krav inom offentlig upphandling på unionsrättslig nivå är vagt definierat, vilket har överförts till svensk nivå utan att, enligt min åsikt, konkretiseras tillräckligt.

Vad betyder det i praktiken?

– Det kan leda till att myndigheter avhåller sig från att integrera den här typen av krav i sina upphandlingskontrakt. Jag fann också att Lissabonfördraget gör det möjligt att bättre balansera ekonomiska och sociala hänsyn, vilket på sikt kan få effekter för utrymmet för arbetsrättsliga krav vid offentlig upphandling.

Vad gör du nu?

– Jag är sedan ett år biträdande jurist hos advokatfirman Öberg & Associés.

Arbetar du med upphandlingsärenden där?

– Ja, till viss del. Jag arbetar främst med ärenden rörande EU-rätt men också arbetsrätt, framför allt ur ett EU-rättsligt perspektiv.

Ann Norrby

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer