GS eftergav talan mot Bäckabodagård AB

2019-05-23 00:00 Ann Olrin  

Facket för Skogs-, Trä- och Grafisk bransch stämde skogskonsult­före­taget Bäckbodagård AB för att elva medlemmar fått för lite lön och semes­ter­ersättning på totalt 641 951 kronor, samt allmänt skadestånd på totalt 5 000 kronor till var och en, för brott mot semesterlagen.

Förbundet menade att Bäckbodagård inte följt gällande hängavtal. Skogsarbetarna fick därmed inte den lön, semesterförmåner och andra ersättningar de har rätt till samt att bolaget inte heller betalat ut semes­ter­ersätt­ning enligt avtalet.

Då Bäckabodagård inte inkom med svaromål meddelade AD tredskodom (AD 33/18). Före­taget ansökte och beviljades senare återvinning och bestridde yrkandena.

DOMSLUT

Sedan dess har bolaget försatts i konkurs och de anställda har fått huvud­delen av sina fordringar er­satta genom den statliga lönegarantin och förbundet har eftergett sin talan.

AD dömer att vardera part ska bära sina egna rätte­gångskostnader. Domen refe­reras inte av AD.

Ann Olrin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Arbetsrätt