Nya krav för tester oroar företagen

2009-09-30 15:23 Johan Fock  

Företagens praxis för drogtester krockar med lagförslaget, som ställer upp tre stränga villkor för när en arbetsgivare kan begära en medicinsk undersökning.

Förslaget undantar utandningstester, men i övrigt gäller att om en person ”medför risk för människors liv, personliga säkerhet eller hälsa eller för betydande skador på miljö och egendom”, då är test ”ett berättigat ändamål”. Sådana ändamål kan även vara ”avgörande betydelse för verksamheten på grund av dess speciella karaktär” eller att undersökningen är ett led i rehabilitering.

Pia Sturesson, ansvarig för rehabiliteringsfrågor på Skanska, anser att förslaget kan göra det betydligt svårare att genomföra drogtester.

Praxis på Skanska är att drogtesta då det finns anledning till misstanke. I ett pilotfall har man även prövat att testa vid nyanställningar.

Annars anpassar sig Skanska till de regler som gäller hos dess uppdragsgivare. Vid Bolidens Aitikgruva genomförs till exempel slumpvisa drogtester på alla som passerar in.

Pia Sturesson betonar att drogtester är ett startsteg i en rehabilitering. Den som fastnar får inte sparken.

– Det brukar gå bra i de flesta fall, men det händer att vi får gå skilda vägar.

Byggnads bekräftar att Skanska har ett bra koncept och i den utsträckning som Byggnads varit delaktigt, har det fungerat bra uppger Leif Nyrell, ombudsman på Byggnads. 

Johan Fock

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer