Plocka lingon är inte ett arbete

2009-10-01 08:05 Elisabet Örnerborg  

Att plocka blåbär och lingon har setts som fritidssyssla – inte arbete. Men arbetsvillkoren för de thailändare, som rest hit i sommar, är slavliknande. Regeringen skäller på LO, som skäller tillbaka och utreder frågan.

Att gå i skogen och samtidigt få blåbär eller lingon i korgen kan vara skön avkoppling. Att bo i barack och krävas på 100 liter bär om dagen är något helt annat.

Enligt svts Uppdrag granskning den 9 september har bärplockarna utgifter för resa, arbetstillstånd, boende, bil, bensin och mat.

De måste få ihop 100 liter bär om dagen i två månader innan de ens kan börja tjäna pengar. Därtill har de problem med att hitta tillräckligt med bär i de norrländska skogarna, trots tio timmars arbete om dagen.

De thailändska bärplockarna protesterade mot de eländiga villkoren. Arbetsmarknadsminister Sven Otto Littorin svarade med att anklaga LO för att inte bry sig om dem.

– Jag tycker det är märkligt att inte facket engagerat sig i det här. I Vaxholm tog man en konflikt för att hävda de fackliga rättigheterna, sa Littorin till Lag & Avtal den 26 augusti.

LOs avtalssekreterare Per Bardh gav svar på tal. Självklart är det en bra idé att organisera alla som är i Sverige och arbetar, men det är Littorin som ryckt undan fötterna på bärplockarna.

De regler som gäller för arbetskraftsinvandring, till exempel en lägsta lön på 13?000 kronor i månaden, gäller sedan 2007 inte för bärplockare.

Regeringen borde se till att bärplockarna åtminstone får rätt till de arbetsvillkor som gäller för övriga arbetskraftsinvandrare.Men det finns inget fackförbund som organiserar dem som plockar vilda bär. Att plocka blåbär och lingon har tidigare ansetts som en fritidssyssla. De som plockade mycket kunde sälja bär upp till en viss summa skattefritt.

– Våra kollektivavtal gäller för plockning av odlade bär och odlad svamp. För blåbärs- och lingonplockning saknas reglering, säger Lasse Thörn, chef för Kommunals arbetsrätts- och kollektivavtalsenhet.

En förklaring till att bärplockarnas arbetsgivare inte mötts av samma krav på kollektivavtal, som till exempel Laval i Vaxholm, är alltså att bygga skolor, men inte att plocka bär, har ansetts som jobb.

Kommunal vann en tvist i Arbetsdomstolen 2007 (dom 1/2007)mellan två medlemmar – polska jordgubbsplockare – och en företagare i Ödeshög.

Trots att företagaren inte var bunden av något kollektivavtal, betydde de individuella anställningsavtalen att bärplockarnas lön, övertidsersättning och semesterersättning skulle stämma överens med Kommunals avtal.

Till skillnad från AD-domens företagare anställer inte de svenska bärgrossisterna thailändarna. De köper i stället tjänsten av utländska bemanningsföretag.

Rent principiellt är det förstås fråga om ojuste konkurrens, anser Bemannings-

företagens vd Henrik Bäckström.

– Men inget av våra medlemsföretag har klagat över att de gått miste om några uppdrag på grund av de thailändska bärplockarna, säger han.

Henrik Bäckström tror att det beror på att det är fråga om en ganska apart verksamhet som det inte finns så mycket pengar i. Fast skulle deras villkor smitta av sig till andra områden tar det kål på modellen om lönevillkor och andra villkor i bemanningsavtalet.

Det bygger på att inhyrda ska ha samma villkor som de anställda hos kundföretaget. Men när det gäller bärplockning finns det inga reglerade villkor att jämföra med.

LO har nyligen beslutat att tillsätta en arbetsgrupp som ska se över hela problematiken fram till nästa bärsäsong. Under tiden  har Kommunal organisationsrätten för det här området.

– Hittills har inga bärplockare blivit medlemmar, varken hos oss eller hos något annat förbund, säger Kommunals Lasse Thörn.

– Men skulle det dyka upp någon som vill bli medlem försöker vi hjälpa till efter bästa förmåga.

Elisabet Örnerborg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer