Samuel Engblom: Jag och TCO har färgat varandra

2015-06-26 08:40 Lennart Kriisa  

LENNART KRIISA MÖTER. Samuel Engblom, samhällspolitisk chef för TCO, behöver inte kompromissa med sina egna åsikter, de går hand i hand med TCO:s. Att företräda Saco eller LO skulle däremot bli svårt.<BR/>– Jag skulle aldrig kunna debattera för att ransonera utbildning, säger han.

Det går bra nu för TCO?

– Vi hade ett medlemstapp som alla andra och kunde välja mellan att förbanna förändringarna eller göra något åt saken. Vi satsade på facklig förnyelse och rekrytering. På fyra år har TCO:s förbund vuxit med 125 000 medlemmar.

Bästa knepet för rekrytering?

– Det ska du egentligen fråga förbunden, men den viktigaste fackliga frågan är ”Vill du bli medlem?”. Facket måste också vara relevant för anställda som har det bra på jobbet.

Behöver även spelreglerna för arbetsmarknaden förnyas? Som att byta ut turordningen mot kompetens­utveckling?

– Turordningsreglerna är en stupstock om man inte har kommit överens om något annat, som avtalsturlistor eller omställningsavtal. Förmågan att hitta lösningar före stupstocken har varit till nytta för Sverige. De får gärna bli fler.

Och nu behövs en ny lösning?

– Ja, vi behöver ett bättre system för omställning på arbetsmarknaden. Både för att stötta de som blivit av med sina jobb och för att de som riskerar att bli långtidssjukskrivna ska kunna få nya jobb. Även den som borde, eller vill byta jobb, behöver få ett bättre stöd.

Du tror att PTK och Svenskt Näringsliv börjar förhandla igen?

– Jag hoppas det, framförallt när politikerna befinner sig i ett läge som gör det svårt att driva igenom reformer. Säg att vi får till ett bra omställningsavtal, då har vi skapat en strukturreform på arbetsmarknaden utan att ha frångått den svenska modellen, alltså utan att behöva blanda in politikerna. Den typen av verktyg är en styrka.

Har du grävt ner stridsyxan för att stoppa staplandet av visstidsanställningar?

– Nej, regeringens förslag är visserligen en skärpning, men den är både liten och krånglig. En whiteboard krävs för att förklara hur de nya reglerna fungerar. Vårt förslag är mycket enklare, max tre år under en femårsperiod, oavsett vad visstidsanställningen kallas.

Varför nappade inte regeringen på ert förslag?

– Min tolkning är att regeringen inte lägger fram det förslag som den helst vill, utan det förslag som regeringen tror går igenom i riksdagen. Å andra sidan, en liten skärpning är bättre än ingen skärpning. Det gäller att vara pragmatisk.

Vilka blir effekterna i praktiken?

– Svårt att säga. Enligt SCB har fler än 39 000 varit visstidsanställda mer än fem år hos samma arbetsgivare. Med lagändringen kan du fortfarande gå på staplade visstidsanställningar under sex år utan att få en tillsvidareanställning. En arbetsgivare kan också dagligen ringa in en timvikarie under sju-åtta år. Det är orimligt. Vi ska analysera förslaget och redovisa alla kryphål.

Saco och LO gick nyligen ut i en gemensam debattartikel och efterlyste ett återinförande av arvs- och gåvoskatten. Fick ni inte vara med?

– Jodå, vi åt semlor och pratade i förväg om artikeln. Men vi på TCO har inlett ett mer grundligt arbete kring skatterna och ville inte gå ner på detaljnivå. Därför tackade vi nej.

TCO driver kampanjen Like a Swede. Vad har den gett?

– Vi har vunnit priser men det är inte det viktigaste. Vi vill vara framtidsinriktade och få en diskussion om den svenska modellen.

Alla arbetsgivare ska ha kollektivavtal?

– Ja, det är målet.

Hur gör du själv, kollar du alltid om någon du anlitar har kollektivavtal?

– Ja, till exempel när vi skaffade städhjälp hemma, då ringde vi runt och kollade efter företag med kollektivavtal.

Du gillar Rut?

– Reformen var bra men kan utvecklas. Vi har haft en del idéer, som att den ska ingå som en löneförmån eller riktas till barnfamiljer.

Rut-städerskorna har betydelse för jämställdheten?

– Ja, Rut hjälper till med livspusslet, även om det begreppet är för snävt. Som småbarnförälder liknar det mer Tetris, småbitar kommer flygande från fel håll.

En individualiserad föräldraförsäkring skulle väl påverka jämställdheten mer?

– Vi är inte för en helt individualiserad försäkring men vill se fler öronmärkta månader. Till skillnad från LO och Saco vill vi behålla någon form av jämställdhetsbonus, med den håller inte argumentet att familjer förlorar ekonomiskt på att pappor är hemma.

Har du någon uppfattning som skiljer sig åt från TCO?

– Egentligen inte. Jag har varit här så länge, antingen har jag färgat TCO eller så har TCO färgat mig. För mig är det enkelt att arbeta för TCO, vi skiljer oss åt från LO och Saco. Vi skulle till exempel aldrig kunna skriva en artikel om att ransonera utbildning.

Vad är det viktigaste med arbetsrätten, att försvara eller förnya?

– Viktigast är att försvara partssystemet, att hålla borta staten eller EU. Vi driver inte på för några stora arbetsmarknadsreformer, utöver att Sverige ska uppfylla EU:s visstidsdirektiv.

Samuel Engblom

Ålder: 41 år.

Bor: Hägersten.

Familj: Fru och två barn.

Bakgrund: Chefsjurist på TCO och biträdande analyschef på Arbetsmarknadsstyrelsen. Har doktorerat i arbetsrätt på European University Institute i Florens och arbetat för FN:s arbetsmarknadsorgan ILO.

Utanför jobbet: Med småbarn blir det de som styr. Som en kvarleva av åren i Italien försöker jag följa fotbollslaget Fiorentina, men de få matcher jag ser brukar de förlora.

Lennart Kriisa

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer