SJ: Tågvärden har plockat ur tre örhängen

2015-02-19 11:13 Elisabet Örnerborg  
Här är örhängena som orsakat tvisten. Trots att tågvärden Eva Nilsson haft liknande smycken i 14 år, reagerade SJ på dem i slutet av förra året. Nu tar facket strid. Lag &Avtal reder ut vad lagen säger och hur anställda och arbetsgivare bör agera.

Tågvärden som hade för många örhängen för att få arbeta på snabbtågen är tillbaka på sitt ordinarie jobb, meddelar SJ:s kommunikationsavdelning.

-Hon har plockat ur tre örhängen tills vidare, säger SJ:s kommunikatör Maricka Berggren.

Maricka Berggren hör av sig för att meddela att tågvärdens situation har ändrats. Tågvärden Eva Nilsson blev ju omplacerad när hennes chef upptäckte att hon hade för många örhängen i örat för att få jobba på SJ:s snabbtåg.

-Nu följer hon nuvarande reformreglemente, säger Maricka Berggren.

I och med att tågvärden minskade på antalet örhängen hon bär, är hon inte längre hänvisad till att arbeta på hemstationen, den så kallade basen. SJ:s kommunikatör:

-Hon jobbar nu med sina ordinarie arbetsuppgifter ombord på SJ:s snabbtåg.

Om tågvärden ska kunna sätta på sig alla sina örhängen igen när SJ sett över sitt uniformsreglemente återstår att se. Detsamma gäller om de som har tatueringar måste fortsätta att plåstra över dem för att få jobba kvar. Översynen av reglerna pågår och planen är fortfarande att den ska vara klar den 28 februari.

Elisabet Örnerborg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer