Unionen: Bolaget försöker ta betalt för 50-årspresent

2021-05-07 16:23 Mattias Croneborg  
Unionen anser att limousinuthyrningsföretaget på ett feaktigt sätt har kvittat utgifter för två resor mot lön för en medlem som uppfattade att resorna var en 50-årspresent från bolaget. Foto: Shutterstock

ARBETSRÄTT. Unionen stämmer Biltrafikens Arbetsgivareförbund och företaget Leading Car Service Stockholm AB i Arbetsdomstolen, AD. Förbundet anser att företaget på ett feaktigt sätt har kvittat utgifter för två resor mot lön för en medlem.

Leading Car Service hyr ut limousiner. Medlemmen anställdes av bolaget 2015 men blev förra året uppsagd på grund av arbetsbrist. De omtvistade resorna gjordes i september 2019 och avser transport till och från Arlanda i limousin.

När medlemmen fick sin slutlön var den kvittad mot utgifter på drygt 4000 kronor för dessa resor. Unionen gjorde en förhandlingsframställan och bestred kvittningen. Bolaget betalade då tillbaka det kvittade beloppet till medlemmen, men samtidigt skickade det ut en faktura till medlemmen på samma belopp som kvittningen.

Medlemmens uppfattning är att resorna var en 50-årspresent från bolaget. Förbundet menar att det därför inte fanns någon klar och förfallen fordran.

Förbundet anser vidare att bolaget gjort flera fel med kvittningen. Man lyfter fram anställningsavtalet som inte ska innehålla något kvittningsmedgivande.

Medlemmen ska inte heller ha gett sitt medgivande till den specifika kvittningen i slutlönen.

Dessutom ska bolaget inte ha inhämtat besked från Kronofogdemyndigheten om vilket belopp som var skyddat mot kvittning. Därmed ska kvittningen ha stridit mot flera bestämmelser i kvittningslagen, enligt förbundet.

Förbundet yrkar på ett skadestånd på 15 000 kronor.

Missa inga nyheter - beställ Lag & Avtals kostnadsfria nyhetsbrev

Mattias Croneborg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer