"Viktigt göra OFR känt"

2011-06-15 23:00 Lena Gunnars  
Eva Fagerberg

Eva Fagerberg blir ny kanslichef och förste ombudsman för Offentliganställdas Förhandlingsråd, OFR. Hon kommer närmast från en tjänst som förhandlingschef vid Akademikerförbundet, SSR.

<p>Hur känns det att byta jobb?</p> <p>- Väldigt bra. Jag har ett bra jobb redan nu. Men jag känner att jag går till ett jobb med mer avancerade uppgifter i fråga om förhandling. Det handlar om pensionsförhandlingar och försäkringar. Stora värden som ska vara under lång tid. </p> <p>Vilken lärdom tar du med dig från SSR till OFR? </p> <p>- Att förhandla på ett bra sätt och upprätthålla goda relationer med både med- och motparter. Det har jag fått träna på i förhandlingschefsjobbet. </p> <p>Vilken blir din viktigaste fråga att driva?</p> <p>- Det är att göra OFR känt. Det ska finnas med på arbetsmarknaden som ett begrepp. Fler ska veta vad vi står för och gör. Innehållsmässigt är det att bedriva de förhandlingar och uppgifter som våra medlemsförbund inom TCO och Saco ger oss i uppdrag att utföra. </p> <p>OFR är ganska okänt, vad förhandlar ni om? </p> <p>- Som det nu ser ut är det pensionsavtal i offentlig sektor. Vi pratar även om avtalsförsäkringarna som finns i den offentliga sektorn. Sedan har OFR ganska nyligen tecknat ett omställningsavtal för kommunal sektor där det har saknats i många år. </p> <p>Vilka frågor vill du samarbeta med PTK om? </p> <p>- Det finns många intressanta samarbetsområden, som omställning i arbetslivet, rehabiliteringsfrågor och arbetsliv i fråga om hållbarhet och annat. PTK har lång erfarenhet av just omställning. Även om det inte alltid är direktöverförbart till offentlig sektor. </p>

Lena Gunnars

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Fråga experterna