”Visstiden rycker sönder”

2014-08-27 23:00 Elisabet Örnerborg  
Tobias Baudin, Susanna Gideonsson och Jonas Milton om Las. (Klicka för större bild) Foto: TT

Handels vill ha bort allmän visstidsanställning från lagen. – Den låter arbetsgivarna hantera visstidsanställda som de vill, säger förbundsordförande Susanna Gideonsson.

Almegas vd Jonas Milton uppfattning är helt motsatt:

– Företagen behöver alla former av visstidsanställningar, anser han.

Susanna Gideonsson på Handels menar att så länge lagen ger arbetsgivarna möjligheten att anställa på allmän visstidsanställning går det inte att komma överens om begränsningar via kollektivavtal.

– Tidigare hade vi överenskommelser i våra kollektivavtal om när visstidsanställda fick användas. Men lagen går in och tar över. Nu använder arbets­givarna allmän visstidsanställning till allt. Den formen ökar och vikariaten och provanställningarna minskar.

Hon anser att det självklart måste finnas visstidsanställningar i branschen. Det går inte att sälja julgranar på sommaren eller glass i kiosker på vintern. Och det behövs mer folk i affärerna i Visby på sommaren.

Att IF Metall lyckats bättre med att begränsa visstidsanställningarna i kollektivavtalen beror på att de har så få, högst fem procent, visstidsanställda, menar Susanna Gideonsson. Handels har 30 procent visstidsanställda och den stora merparten av dem går på allmän visstid.

– Det rycker sönder hela arbetsorganisationen och det är tungt att hela tiden lära upp nya, säger hon.

Det är de kvinnodominerade förbunden Handels, Kommunal och Hotell- och restaurangfacket som har flest visstidsanställda. Bland Kommunals medlemmar är dessutom visstidsanställningarna ingen ungdomsfråga. Genom­snittsåldern för visstidsan­ställda kommunalare är 35 år.

Tobias Baudin, LO:s första vice ordförande, ser dock helst att parterna löser problemet själva.

– En partslösning är stabil. Ändras lagen riskerar man ett lappkast varje gång det blir en ny regering.

Men att ungdomar ska sitta med mobilen och vänta på ett sms för att kunna gå ut och jobba är ohållbart, menar han.

– Och det är ju allmän visstidsanställning som öppnat upp för det.

Tobias Baudin anser att det måste finnas visstidsanställningar men det ska inte vara möjligt att som i dag stapla dem på varandra i all oändlighet.

– Stefan Löfven har sagt att han ska bjuda in till trepartssamtal om han blir statsminister. Kommer inte parterna överens måste man vara beredd att se över lagstiftningen, säger Tobias Baudin.

Susanna Gideonsson pekar på att parterna inte tidigare har kunnat komma överens. Hon är trött på att kravet har kommit upp i avtalsrörelse efter avtalsrörelse utan att något förändras. Hon anser att det är dags att ta bort möjligheten till allmän visstidsanställning ur lagen.

Almegas vd Jonas Milton menar att det skulle få negativa konsekvenser för företagens benägenhet att anställa. Ungdomar skulle få än svårare att komma in på arbetsmarknaden.

– Alla visstidsanställningar är viktiga för företagen. Allmän visstidsanställning behövs, säger Jonas Milton.

Allmän visstidsanställning: S-förslag modifierat av Alliansen

  • Våren 2006 föreslog den socialdemokratiska regeringen att en fri visstidsanställning skulle införas. Anställnings­formen skulle få vara i högst 14 månader för att därefter övergå i en tillsvidareanställning, vikariat skulle övergå i fast jobb efter tre år.
  • På hösten samma år blev det regeringsskifte. Alliansen med arbetsmarknadsminister Sven Otto Littorin föreslog att tidsgränsen för att visstids­anställningen skulle övergå i fast anställning skulle utökas.
  • Sedan den 1 juli 2007 krävs det mer än två år under en femårsperiod för att en visstidsanställning eller ett vik­ariat ska övergå i fast jobb.
  • Den nya anställningsformen fick namnet Allmän visstidsanställning.

Elisabet Örnerborg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer