Guldklockan: Giggi Langlet förhandlare på Sobona

2019-03-21 00:00 Ann Olrin  
Giggi Langlet.

Hon arbetar sedan ett år jobbar med den nya arbetsgivarorganisationen Sobona, men började redan 1999 på KFS.

När Giggi Langlet lämnade sin anställning på Lärarnas Riksförbund och blev förhandlare för arbets­givar­sidan 1999 var det möjligen någon som höjde på ögonbrynen.

– Men det jobbet kändes helt rätt för mig. KFS sökte ­efter någon som kunde skola, som var lite yngre och som var kvinna.

För ett år sedan slogs Kommunala före­tagens samorganisation, KFS, ihop med Pacta och bildade nya arbetsgivarorganisationen för samhällsnyttiga företag, Sobona.

– Det är en spännande process att få lära känna varandra och att dela varandras kompetenser. Det har inte varit lätt, att gifta ihop två kulturer tar tid. Men sedan vi flyttat ihop i samma lokaler har vi blivit mycket bättre på att synka oss.

Vad är du mest stolt över att ha åstad­kommit?

– Det nära förhållandet vi har med våra medlemsföretag är en framgångsfaktor. Företagen vet att de alltid kan ringa mig. Och då hör de av sig innan det blir fel. Det har gjort att många tvister har kunnat undvikas.

– Jag är också stolt över våra processavtal för lönesättning. Våra företag har ­under åren blivit allt duktigare på att få sina medarbetare att känna att lönebildningen är en pågående process, inte något som dimper ned en gång om året.

– Personligen är jag också väldigt stolt över ledarskapsutbildningen för första linjens chefer i KFS som jag varit med och byggt upp från grunden tillsammans med mina skickliga kolleger. Nu tar vi den vidare i Sobona.

Vad har du för framtidsplaner i övrigt?

– 2020 ska jag pensionera mig. Då är jag klar med detta.

Ann Olrin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Fråga experterna