Fredrik Östbom får tung chefspost på Almega

2022-08-10 16:07 Mattias Croneborg  
Fredrik Östbom Almega Foto: Almega

KARRIÄR. Fredrik Östbom blir ny chef för Näringspolitik och opinionsbildning på Almega. Han kommer närmast från en tjänst som samhällspolitisk chef på Företagarna.

– Jag är glad över att ha fått förtroendet att leda Almegas arbete inom näringspolitik och opinionsbildning. Almegas medlemsföretag är extremt betydelsefulla för Sverige och Almega har tillsammans med förbunden ett viktigt uppdrag att skapa så bra förutsättningar för dem som möjligt. I detta fyller näringspolitik och opinionsbildning en central funktion och jag ser fram emot att få bidra i det arbetet, kommenterar Fredrik Östbom i ett pressmeddelande.

Fredrik Östbom kommer att leda den nya enheten Näringspolitik och opinionsbildning som bildades under våren genom en sammanslagning av de två enheterna Näringspolitik och Kommunikation.

– Det är en mycket viktig rekrytering som nu är klar. Vi har en spännande tid framför oss i många avseenden och Fredrik kommer med sin gedigna bakgrund att bli en mycket värdefull kraft i vårt fortsatta arbete inom näringspolitik och opinionsbildning. Tillsammans med övrig expertis på enheten kommer han att stärka Almegas röst i samhällsdebatten ytterligare, kommenterar Ann Öberg, vd på Almega.

Fredrik Östbom har utöver rollen som samhällspolitisk chef på Företagarna även haft ledande befattningar på bland annat kommunikationsbyrån Paues Åberg Communications och Arbetsmarknadsdepartementet.

Mattias Croneborg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Fråga experterna