Poliser får behålla jobbet efter dödsskjutning

2019-05-28 15:20 Lena Gunnars  
Blommor och kondoleanser på den plats på Norra Stationsgatan i Stockholm där Eric Torell med Downs syndrom sköts till döds av polis som misstog hans leksaksvapen för ett riktigt. Foto: TT-Bild

De tre poliser som var inblandade i dödskjutningen av Eric Thorell får behålla sina tjänster vid en eventuell fällande dom. Den slutsatsen kommer Polismyndighetens personalansvarsnämnd fram till.

Två av poliserna åtalas för tjänstefel i samband med händelsen och en för vållande till annans död, alternativt tjänstefel.

Personalansvarsnämnden skriver i sina yttranden till Stockholms tingsrätt att ingen av de tre poliserna kommer att skiljas från sina anställningar vid händelse av en fällande dom.

Yttrandena har undertecknats av personalansvarsnämndens ordförande Anders Thornberg.

Målet rör två polisassistenter och en inspektör. En av de båda polisassistenterna åtalas för vållande till annans död, alternativt tjänstefel.

Lena Gunnars

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Fråga experterna

Tidningen