Seko om fallskärmen: Galet mycket pengar

2019-04-09 17:06 Ann Olrin  

Postnords koncernchef Håkan Ericsson lämnade på tisdagen sitt uppdrag med omedelbar verkan. Håkan Ericsson får 14 miljoner kronor i fallskärm när han lämnar sitt jobb.

–  Det är galet mycket pengar, säger Seko Postens ordförande Johan Lindholm, i en kommentar till Sekotidningen.  

–  Samtidigt är det min uppfattning att ingångna avtal ska gälla på alla nivåer. Men jag har full respekt för att den här typen av belopp sticker i ögonen hos våra medlemmar.

Styrelsen motiverar sitt beslut med att det behövs nytt ledarskap eftersom Postnord nu står inför stora utmaningar.

Som tillförordnad koncernchef utses Annemarie Gardshol, idag vd för Postnord Sverige. Hon kommer agera som både koncernchef och ansvarig för den svenska verksamheten fram till dess att en permanent lösning är på plats.

Ett syfte med förändringen är att Postnord framöver ska ha ett ökat fokus på kärnverksamheten i respektive land. Den ökande digitaliseringen medför enligt företaget stora utmaningar.

– PostNord måste återfå allmänhetens förtroende. Vi inser att den tilltagande minskningen av brevvolymer kommer påverka verksamheten. Men fortfarande gäller vår utgångspunkt att PostNord ska ha goda arbetsplatser med heltidsanställda samt att förväntade personalminskningar måste ske på ett ansvarsfullt sätt, säger Johan Lindholm.

– En ansvarsfull personalomställning är naturligtvis inte gratis, men det är en helt nödvändig investering om Postnord ska klara av digitalisering och konkurrens från andra företag på ett framgångsrikt sätt. Koncernens utmanande framtid kräver ett ödmjukt ledarskap som visar stor respekt för såväl anställda som kunder, avslutar Johan Lindholm.

Ann Olrin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer