Svenskt Näringsliv välkomnar krisavtal

2020-03-10 11:14 TT  
Jan-Olof Jacke. Foto: Henrik Montgomery/TT

Svenskt Näringsliv (SN) välkomnar regeringens besked om korttidsjobben.

"Det gläder mig att regeringen i dag hörsammat vårt krav om att omgående införa ett system för korttidsarbete. Det är viktigt att det kommer på plats snabbt. Vi vet att svenska jobb är sårbara i kriser", skriver arbetsgivarorganisationens vd Jan-Olof Jacke i en kommentar till TT.

Enligt SN:s enkät bland medlemmarna, 526 företag har svarat med en svarsfrekvens på 35 procent, så förvärras läget vecka för vecka.

Läs mer: Regeringen lovar snabbt krisavtal

"Sedan förra veckan, då vi började mäta effekterna av denna extraordinära händelse, upplever alltfler företag en negativ påverkan. Nu säger 25 procent att det finns risk för personalneddragningar jämfört med 18 procent förra veckan. Det är signaler som måste tas på allvar", skriver Jacke.

Lika många företag anger att deras order- och försäljningsutveckling påverkats negativt, också det en tydlig ökning från förra veckan.

I går skickade Svenskt Näringsliv en lista på krisåtgärder som arbetsgivarorganisationen vill se att regeringen inför snabbt.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer