Kurator stämmer Röda korset för diskriminering

2018-06-13 11:20 Mikael Kindbom  
Svenska Röda korset stäms för diskriminering av en tidigare anställd kurator. Foto: TT-Bild

(Uppdaterad) Svenska Röda korset stäms för diskriminering. Fackförbundet Vision hävdar att en anställd kurator vid ett av Röda korsets behandlingscenter för krigsskadade och tortyroffer har utsatts för rasistiska påhopp av sin chef.

Kuratorn har kurdiskt ursprung. Enligt stämningsansökan har hennes närmaste chef uttryckt sig rasistiskt såväl om kuratorn som patienterna.

Kuratorn hävdar att hennes chef fällde nedlåtande kommentarer om patienterna utifrån vilken härkomst de hade. Till slut ska kuratorn ha sagt ifrån och blev då själv utsatt för trakasserier.

Under ett samtal mellan de två som varade i en timme ska chefen bland annat ha yttrat att kurder är våldsamma. I ett senare samtal ska chefen ha yttrat att ”folk från Mellanöstern brukar ju skrika när de pratar, så du borde vara van att folk skriker på dig”.

Kuratorn kände starkt obehag och hon blev till sist sjuk av händelserna. I ett år var hon sjukskriven tills hon slutligen kände sig tvingad att säga upp sig.

Fackförbundet Vision anser i stämningsansökan till Arbetsdomstolen att de påstådda trakasserierna ligger bakom sjukskrivningen och uppsägningen och trots att de högsta cheferna informerats om kränkningarna har arbetsgivaren inte vidtagit några utredningsåtgärder eller agerat på annat sätt för att stoppa händelseutvecklingen.

Därmed anser Vision att Röda korset gjort sig skyldig till diskriminering och ska betala diskrimineringsersättning till kuratorn med 100 000 kronor.

Röda korsets pressekretare Fredrik Hammarbäck kommenterar stämningsansökan:

”Röda Korset har ännu inte fått någon information från fackförbundet Vision om att en stämningsansökan har skickats in och har därför inte haft möjlighet att ta del av dess innehåll. Vi har nolltolerans mot alla former av diskriminering och trakasserier, och har utarbetade rutiner för hur ärenden som dessa ska hanteras. Vi har haft dialog med de berörda och ärendet har hanterats utifrån våra utarbetade rutiner.”

Mikael Kindbom

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Fråga experterna