Lärarförhandlingar i intensivt skede

2018-03-22 14:39 Lena Gunnars  
Niclas Lindahl, förhandlingschef, SKL.

Förhandlingarna mellan SKL och lärarförbunden är inne i ett intensivt skede. – Det är bra och konstruktiva diskussioner, säger Niclas Lindahl, förhandlingschef på SKL till Lag & Avtal.

Den sista mars går de nuvarande avtalen som SKL har med Lärarförbundet och Lärarnas Riksförbund ut. Nu pågår intensiva förhandlingar med komplexa frågor, berättar Niclas Lindahl, i ett mejl till Lag & Avtal

– Vi jobbar med målsättningen att ha ett nytt avtal på plats innan det nuvarande löper ut. Det finns många frågor som hänger ihop och diskuteras i förhandlingsrummet. Kompetensförsörjningssituationen är en sådan, som behöver hanteras parallellt med andra frågor, säger han. 

Runt 200 000 lärare i de kommunala skolorna påverkas av lärarbristen, som Lag & Avtal tidigare berättat om.

Lag & Avtal har även sökt Lärarförbundets avtalssekreterare Mathias Åström för en kommentar om de pågående förhandlingarna, men inte lyckats nå honom.

Lena Gunnars

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Fråga experterna