SAS beviljas inte ersättning för strejk

2019-05-21 12:05 TT  

Svenskt Näringsliv kommer inte att ge SAS konfliktersättning efter pilotstrejken, skriver SAS i ett pressmeddelande.

Svenskt Näringsliv kommer inte att ge SAS konfliktersättning efter pilotstrejken, skriver SAS i ett pressmeddelande. För att få konfliktersättning krävs att avtalet som tecknats mellan parterna ryms inom det så kallade märket för 2019.

"Svenskt Näringsliv motiverar sitt beslut med att SAS genom att teckna ett treårsavtal inte uppfyller kraven för konfliktersättning eftersom märket för åren 2020-2021 ännu inte är satt", står det i pressmeddelandet.

Analytiker på danska Sydbank har beräknat att den sju dagar långa strejken kostade SAS mellan 60_80 miljoner kronor om dagen.

Läs mer: SAS-strejken avblåst – så blir piloternas avtal

Enligt uppgifter till Ekot uppskattas strejknotan för den svenska verksamheten uppgå till cirka 250 miljoner kronor _ en kostnad som Svenskt Näringsliv tidigare sagt att man skulle kompensera. Nu får SAS alltså klara sig utan ersättning.

"SAS respekterar men beklagar beslutet. Ett treårigt avtal är viktigt eftersom det ger arbetsro, förutsägbarhet och trygghet för alla parter, inklusive våra kunder", skriver bolaget i pressmeddelandet.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Fråga experterna