Stripstångsshow på SKL-dagar kritiseras

2016-03-18 10:17 Tiina Demargne  

(Uppdaterad) Underhållningen gick över styr på middagen under SKL:s, Sveriges kommuner och landstings, kommundagar i Uppsala. Till efterrätten serverades en lättklädd show på scenen, rapporterar SVT.

I dagarna anordnas Sveriges kommuner och landstings arbetsmarknads- och näringslivsdagar i Uppsala. SKL hade anlitat artisterna Jecko och Jessie som underhållning och de valde att göra ett så kallat pole dance-nummer.

– Det här är en artistduo som jobbar för Barnkanalen. De hade lovat trolleri, jonglering och akrobatik. Akrobatiken blev inte riktigt som vi tänkt oss, säger Tor Hatlevol, från arrangerande SKL, enligt SVT Uppsala och fortsätter:

– Många i publiken blev arga, och vi stoppade omedelbart showen. Jag och min kollega gick upp på scenen och bad om ursäkt och förklarade att det här inte var något som SKL står för.

– Jag reagerade starkt och gick ut ur salen. Jag tycker att det är anmärkningsvärt att man har en sådan här underhållning på en sådan här årlig arbetsmarknadskonferens. Det kändes malplacé och i ljuset av vad som diskuterat tidigare givet kommunalskandalen. Det kändes konstigt och inte bekvämt, säger Oliver Rosengren, moderat gruppledare i Växjö, till SVT Uppsala.

Artisten Jocke "Jecko" Assarsson anser att det var ett märkligt beslut att avbryta showen:

– Det känns som att det var en manlig chef som i kombination med vin, middag och underhållning blev rädd att bli uthängd på Twitter som tog det här beslutet. Efter showen kom det fram mycket folk, främst kvinnor, som tyckte att det var det bästa de hade sett. Det var en märklig känsla, säger han i en kommentar till tv-kanalen.

SKL:s ordförande Lena Micko närvarade, enligt ett pressmeddelande, inte under middagen. Hon kommenterar det inträffade:

– SKL:s representanter på plats tog beslutet att avbryta scenshowen och be om ursäkt då den uppfattades som stötande av många som deltog vid middagen. Jag tycker det var bra att de agerade snabbt på detta vis.

 

Läs också:

Läs mer: ”Dagarna och nätterna flöt ihop”

Läs mer: Kommunal skakas av spritskandal

Läs mer: Kommunals förbundskassör avgår efter spritskandal

 

Tiina Demargne

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer